LÁZÁR CSABA
„az autóvillamosság doktora”

Műhelyemet 1990-ben nyitottam. A kezdet sok tanulással és újítással nehezedett. Jöttek a nyugati csodák és bizony a Lada és Trabant korszakról váltani kellett. Nem volt túl nehéz dolgom, mert már hat éves lehettem, amikor apámtól egy tűzoltóautót szerettem volna ajándékba, de csak villanyvasút lett belőle. (Azóta vettem egy igazit, még most restaurálom, szegény már harminc éves de még mindig működik). Fiú kortársaim még biztos emlékeznek is rá, PICO névre hallgatott.

Ezen kezdtem elektromos tanulmányaimat majd az első detektoros vevő megépítésével hobbimmá vált az elektronika 4-5 évet végig építgettünk, aztán sorra az elektromossággal kapcsolatos középiskolák. Nem tudtam eldönteni melyik terület is lenne a legmegfelelőbb míg sorra dolgoztam a szakmákban 2-3 évet és az autóiparnál álltam meg. Belekóstolva az autodidakta kezdettől a Computer technikáig.

Műhelyem kis létszámú lelkes csapattal dolgozik. Fő profilunk (amiben verhetetlenek vagyunk) az önindító és generátor felújítás. Jelentős raktárkészlettel rendelkezünk, személy, tehergépjárművek, munkagépek és gázmotorok tekintetében azonnali cserét biztosítunk.

Computer diagnosztika és gyors hibakeresési eljárási technika segíti munkánkat. Természetesen a „murphi” törvények azért ránk is vonatkoznak: a hibák mindig ott keletkeznek, ahol „sehol egy szerviz” és rendszerint mire az autót elhozzák, addigra maguktól megjavulnak. Azért bizton állíthatom, hogy az idevontatott autók 98%-a saját lábán távozik.

Motorkerékpár, személy és tehergépjárművek javításával foglalkozunk és 7 éve, hogy megkezdtük az állófűtések (Webastó, eberspecher) vizes és szárazlevegős fűtésrendszerek beszerelését és javítását.

 

Jelszavunk: a szakmád, hivatásod legyen a hobbid!